Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 9 kwietnia 2012

Zrazy w sosie własnym 

5 plastrów wołowiny

kawałek wędzonego boczku

2 cebulę

3 ogórki kiszone

wykałaczki

1 łyżka mąki

sól,pieprz

kostka wołowa


Wołowinę rozbijamy cienko solimy ,pieprzymy układamy po kawałku cebulki,ogórka i boczku zwijamy i spinamy wykałaczką bądź związujemy nitką,podsmażamy dodajemy cebulkę i pozostały boczek jeszcze chwilkę przesmażamy podlewamy wodą dodajemy pokrojone w ćwiartki ogórki,kostkę wołową i gotujemy pod przykryciem ok godzinki ,w razie potrzeby dolewamy wody na  koniec najlepiej w słoiczku wlewamy wody wsypujemy mąkę i dobrze mieszamy ,wlewamy do sosu ,doprawiamy i czekamy ,aż się przegotuję.

 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz