Biszkopt z truskawkami i musem czekoladowym
Biszkopt;
5 jaj
3/4 szklanki ziemniaczanej
2 łyżki mąki tortowej
łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy
3/4 szklanki cukru
Mus czekoladowy;
500 ml śmietanki 36%
2 dobrej jakości gorzkie czekolady
2 łyżeczki żelatyny
Dodatkowo;
pół kilograma truskawek
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym dodajemy mąki ,proszek do
pieczenia ,przelewamy masę do blaszki i pieczemy ok 20 minut
,studzimy.Czekoladę łamiemy i zalewamy odrobiną śmietanki topimy można w
mikrofalówce ,żelatynę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości wody
łączymy z roztopioną czekoladą studzimy pozostałą część śmietanki
ubijamy i dodajemy do ubitej śmietany ,na biszkopt układamy pocięte
truskawki zalewamy czekoladowym musem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz