Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 9 kwietnia 2012

Biszkopt z truskawkami i musem czekoladowym

 Biszkopt;

5 jaj
3/4 szklanki ziemniaczanej
2 łyżki mąki tortowej
łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy
3/4 szklanki cukru
Mus czekoladowy;
500 ml śmietanki 36%
2 dobrej jakości gorzkie czekolady
2 łyżeczki żelatyny
Dodatkowo;
pół kilograma truskawek


 Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym dodajemy mąki ,proszek do pieczenia ,przelewamy masę do blaszki i pieczemy ok 20 minut ,studzimy.Czekoladę łamiemy i zalewamy odrobiną śmietanki topimy można w mikrofalówce ,żelatynę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości wody łączymy z roztopioną czekoladą studzimy pozostałą część śmietanki ubijamy i dodajemy do ubitej śmietany ,na biszkopt układamy pocięte truskawki zalewamy czekoladowym musem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz