Tęczowy przekładaniec
- 1/5 kostka margaryny Kasia
- 6 jaj
- 3/4 szkl mąki
- 1/2 szkl cukru
- łyżeczka proszku
- barwniki spożywcze
- śnieżka
- niepełna szklanka mleka
- 2 różnokolorowe galaretki
- kilka truskawek Białka
ubijamy z cukrem dodajemy żółtka,mąkę ,proszek i rozpuszczoną i
ostudzoną kasię,dzielimy na trzy części i do każdej dodajemy barwnik
,wylewamy na płaską blaszkę i pieczemy 10 minut każdy.Galaretki
rozpuszczamy każdą w szklance wody
i jak już zaczną tężeć ubijamy śnieżkę i dzielimy na połowę do jednej i
do drugiej dodajemy galaretki dobrze mieszamy,przekładamy wystudzone ciasto na przemian,na górę kładziemy pocięte truskawki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz