Łączna liczba wyświetleń

środa, 4 kwietnia 2012

Tęczowy przekładaniec

  • 1/5 kostka margaryny Kasia
  • 6 jaj
  • 3/4 szkl mąki
  • 1/2 szkl cukru
  • łyżeczka proszku
  • barwniki spożywcze
  • śnieżka
  • niepełna szklanka mleka
  • 2 różnokolorowe galaretki
  • kilka truskawek                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Białka ubijamy z cukrem dodajemy żółtka,mąkę ,proszek i rozpuszczoną i ostudzoną kasię,dzielimy na trzy części i do każdej dodajemy barwnik ,wylewamy na płaską blaszkę i pieczemy 10 minut każdy.Galaretki rozpuszczamy każdą w szklance wody i jak już zaczną tężeć ubijamy śnieżkę i dzielimy na połowę do jednej i do drugiej dodajemy galaretki dobrze mieszamy,przekładamy wystudzone ciasto na przemian,na górę kładziemy pocięte  truskawki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz