Ciasto rabarbarowo-truskawkowe
kostka kasi
szklanka cukru
laska wanilii
dwie i pół szklanki mąki
5 jaj
łyżeczka proszku do pieczenia
ok pół kilograma rabarbaru
10 sztuk truskawek
cukier puder
Kasie ucieramy z cukrem dodajemy po jednym jajku i nasiona z wanilii ,na koniec mąkę i proszek do pieczenia,dobrze ucieramy ,przelewamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy .Rabarbar obieramy i kroimy w paski ,truskawki myjemy i dzielimy na połowę owoce układamy na cieście i wkładamy do nagrzanego piekarnika,pieczemy ok 60 minut w 180 stopniach.
I w końcu nadszedł ten czas w końcu w kuchni pachnie latem i owocami ,niestety na działce rabarbar jeszcze mały ,ale na targu już był no i nie mogłam się powstrzymać takie najprostsze ciasta są przecież najlepsze.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz