Łączna liczba wyświetleń

sobota, 21 kwietnia 2012

Ciasto rabarbarowo-truskawkowe 

kostka kasi

szklanka cukru

laska wanilii

dwie i pół szklanki mąki

5 jaj

łyżeczka proszku do pieczenia

ok pół kilograma rabarbaru 

10 sztuk truskawek

cukier puder

Kasie ucieramy z cukrem  dodajemy po jednym jajku i nasiona z wanilii ,na koniec mąkę i proszek do pieczenia,dobrze ucieramy ,przelewamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy .Rabarbar obieramy i kroimy w paski ,truskawki myjemy i dzielimy na połowę owoce układamy na cieście i wkładamy do nagrzanego piekarnika,pieczemy ok 60 minut w 180 stopniach.

  I w końcu nadszedł ten czas w końcu w kuchni pachnie latem i owocami ,niestety na działce rabarbar jeszcze mały ,ale na targu już był no i nie mogłam się powstrzymać takie najprostsze ciasta są przecież najlepsze.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz