Tort śmietanowo-truskawkowy
- Biszkopt;
- 8 jaj
- 3/4 szklanki mączki ziemniaczanej
- 3 łyżki mąki
- 1 szklanka cukru
- łyżeczka proszku do pieczenia
- Masa;
- pół litra śmietanki 36%
- śnieżka
- paczka śmietan fixu
- 1/2 kilograma truskawek
- czekolada mleczna Jaja ubijamy z cukrem dodajemy mąki i proszek dobrze łączymy przelewamy do tortownicy i pieczemy ok 25 minut ,żeby biszkopt nie opadł po pieczeniu to zaraz po wyjęciu z piekarnika dosłownie rzucamy tortownicą o blat naprawdę działa ,ostudzony biszkopt przecinamy i nasączamy np;wodą z cukrem ,śmietankę ubijamy dodajemy śnieżkę oraz fix jeżeli ktoś lubi bardzo słodko to cukier puder ,wykładamy część masy na biszkopt na to truskawki znowu masa,na to biszkopt,wierzch smarujemy masą i polewamy roztopioną czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz