Łączna liczba wyświetleń

piątek, 20 kwietnia 2012

Tort śmietanowo-truskawkowy

 

  • Biszkopt;
  • 8 jaj
  • 3/4 szklanki mączki ziemniaczanej
  • 3 łyżki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa;
  • pół litra śmietanki 36%
  • śnieżka
  • paczka śmietan fixu
  • 1/2 kilograma truskawek
  • czekolada mleczna                                                                                                                                Jaja  ubijamy z cukrem dodajemy mąki i proszek dobrze łączymy przelewamy do tortownicy i pieczemy ok 25 minut ,żeby biszkopt nie opadł po pieczeniu to zaraz po wyjęciu z piekarnika dosłownie rzucamy tortownicą o blat naprawdę działa ,ostudzony biszkopt przecinamy i nasączamy np;wodą z cukrem ,śmietankę ubijamy dodajemy śnieżkę oraz fix jeżeli ktoś lubi bardzo słodko to cukier puder ,wykładamy część masy na biszkopt na to truskawki znowu masa,na to biszkopt,wierzch smarujemy masą i polewamy roztopioną czekoladą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz