Sandacz w galarecie
- Jeden obczyszczony sandacz w całości
- włoszczyzna
- żelatyna
- warzywa do ozdoby
- białko jajka
- sól
- pieprz Sandacza myjemy ,wkładamy do dużego garnka z posoloną wodą, obraną
włoszczyzną ,gotujemy ok 30 minut. Czekamy ,aż przestygnie delikatnie
wyciągamy rybę i układamy na półmisku wywar przecedzamy i gotujemy
ponownie dodajemy białko i cały czas dobrze mieszamy najlepiej
trzepaczką na koniec dodajemy żelatynę nie podaje ile bo to zależy od
ilości wywaru pamiętamy ,że wywaru musi być dość dużo ponieważ klarownej
galaretki nie wychodzi za wiele.Czekamy ,aż ostygnie i przelewamy przez
sitko na którym zostanie nasza galaretka zdobimy rybkę i zalewamy
galaretą.Wstawiamy do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz