Łączna liczba wyświetleń

środa, 4 kwietnia 2012

Sandacz w galarecie

 

  • Jeden obczyszczony sandacz w całości
  • włoszczyzna
  • żelatyna
  • warzywa do ozdoby
  • białko jajka
  • sól
  • pieprz                                                                                                                                                   Sandacza myjemy ,wkładamy do dużego garnka z posoloną wodą, obraną włoszczyzną ,gotujemy ok 30 minut.  Czekamy ,aż przestygnie delikatnie wyciągamy rybę i układamy na półmisku wywar przecedzamy i gotujemy ponownie dodajemy białko i cały czas dobrze mieszamy najlepiej trzepaczką na koniec dodajemy żelatynę nie podaje ile bo to zależy od ilości wywaru pamiętamy ,że wywaru musi być dość dużo ponieważ klarownej galaretki nie wychodzi za wiele.Czekamy ,aż ostygnie i przelewamy przez sitko na którym zostanie nasza galaretka zdobimy rybkę i zalewamy galaretą.Wstawiamy do lodówki.                                                                                                             

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz