Zapiekane naleśniki
Na naleśniki;
250 gram mąki
250 ml mleka
250 ml wody gazowanej
2 jajka
sól
łyżeczka oleju
natka pietruszki
Wszystkie składniki łączymy ze sobą dodajemy posiekaną natkę i najlepiej chochelką wlewamy na patelnie smażąc z obydwóch stron na złoty kolor.
Na masę tu zaczynamy czyszczenie lodówki ja dałam;
pokrojony w kostkę ser + ser na wierzch naleśników
kiełbaskę również pokrojoną w kostkę
cebulkę pokrojoną w kostkę
łyżkę śmietany
sól,pieprz
Wszystkie składniki przesmażamy na patelni na końcu doprawiamy i dodajemy śmietanę,mieszamy i nakładamy na naleśniki.
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i układamy naleśniki ,posypujemy serem i druga warstwa naleśników zapiekamy ok 15-20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz