Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 11 czerwca 2012

Zapiekane naleśniki

Na naleśniki;

250 gram mąki

250 ml mleka

250 ml wody gazowanej

2 jajka

sól

łyżeczka oleju 

natka pietruszki

Wszystkie składniki łączymy ze sobą dodajemy posiekaną natkę  i najlepiej chochelką   wlewamy na patelnie smażąc z obydwóch stron na złoty kolor.

Na masę tu zaczynamy czyszczenie lodówki ja dałam;

pokrojony w kostkę ser + ser na wierzch naleśników

kiełbaskę również pokrojoną w kostkę

cebulkę pokrojoną w kostkę

łyżkę śmietany

sól,pieprz

Wszystkie składniki przesmażamy na patelni na końcu doprawiamy i dodajemy śmietanę,mieszamy i nakładamy na naleśniki.

Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i układamy naleśniki ,posypujemy serem i druga warstwa naleśników zapiekamy ok 15-20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz