Wiosenne grillowanie z Pascalem
W sobotę miałam przyjemność razem z mężem brać udział w Akademii Grillowania Webera ,
warsztaty prowadził Pascal Brodnicki.
W sobotnie popołudnie z pod hotelu pojechaliśmy do restauracji Posmakuj gdzie czekały na nas stanowiska pracy ,wystawa grilli Weber ,oraz prowadzący Pascal Brodnicki.
Było nas 32 osoby w tym 8 osób zaproszonych z konkursu organizowanego przez stronkę Kocham ogród, Pascal po kolei opowiedział o każdej z przygotowywanych przez nas potraw a były to;
-Bruschetta z kozim serem ,pomidorami malinowymi i oliwą truflową
-Polędwiczki wieprzowe w stylu Cajun z sałatką fasolową
-Kurczak Weber style
-Steki New York Strip
- Sola z masłem z wanilią ,przyprawą w 5 smakach ,oraz słupkami pomarańczy
-Suflet czekoladowy
Wszystko to grillowaliśmy na grillach Weber z pokrywą ,mnie najbardziej zdziwił przepis na suflet z grilla ,który okazał się być bardzo prosty ,a sam w sobie delikatny i rozpływający się w ustach.
Pascal jest osobą bardzo otwartą i towarzyską ,a jego rady są niezwykle cenne i pomocne podczas codziennej pracy w kuchni, dowiedziałam się bardzo wielu nowych przydatnych rzeczy , podzielę się z wami taką ciekawostką ;
-całą cytrynę rolujemy a w środek wkuwamy wykałaczkę sok będzie spływał po wykałaczce ,a owoc nie będzie wysychał
-aby nie płakać przy krojeniu cebuli wkładamy ją na godzinkę do lodówki po czym kroimy,albo wkładamy sobie rączkę od małej łyżeczki w usta i tak kroimy cebulę ,łyżeczka musi być zimna wtedy przyciąga olejki eteryczne z cebuli
Te kilka godzin spędzone na przygotowaniu potraw ,a potem na kosztowaniu ich upłynęło bardzo szybko dziękuję za miło spędzony czas i za cenne rady .
Super impreza ! A patent z cytryną zapamiętam :)
OdpowiedzUsuńekstra była ta imprezka, milo się z Tobą grillowało:)
OdpowiedzUsuńja również dziękuję za miło spędzony czas ,a imprezka była naprawdę udana
OdpowiedzUsuńsuper gratulacje fajnych warsztatów :)
OdpowiedzUsuńPrzepraszam było nas 10 osób ,a nie 8 :-)
OdpowiedzUsuń