W tym tygodniu dostałam do testowania kruche babeczki firmy Dan Cake słodkie i do nadzień słono pikantnych nadszedł weekend więc odwiedziłam sobotni rynek i kupiłam piękne czerwone porzeczki więc słodkie babeczki już są.
Na babeczki;
paczka babeczek z ciasta kruchego Dan Cake
Na mus ;
biała czekolada
200 ml śmietanki 36%
2 łyżki mleka
jedno żółtko
Do środka;
czerwone porzeczki
Czekoladę wraz z mlekiem rozpuszczamy ,do rondelka wlewamy
śmietankę,dodajemy żółtko i roztopioną czekoladę,wstawiamy na mały gaz ,cały czas mieszamy mus musi zacząć gęstnieć potrwa to jakieś 3 minuty pamiętajmy o mieszaniu,odstawiamy do przestygnięcia później wstawiamy do lodówki na ok 20 minut ,w tym czasie wyjmujemy nasze babeczki i w każdą nakładamy kilka kulek porzeczek ,zalewamy naszym musem i odstawiamy do lodówki.
Dziękuję firmie Dan Cake za możliwość przetestowania babeczek ,do słonych jeszcze powrócę .
wyglądają obłędnie:))
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam!