Łączna liczba wyświetleń

sobota, 23 czerwca 2012


                Kruche babeczki z musem 

                    z białej czekolady z porzeczką.        

    

W tym tygodniu dostałam do testowania kruche babeczki firmy Dan Cake  słodkie i do nadzień słono pikantnych nadszedł weekend więc odwiedziłam sobotni rynek i kupiłam piękne czerwone porzeczki więc słodkie babeczki już są.

Na babeczki;

paczka babeczek z ciasta kruchego Dan Cake

Na mus ;

biała czekolada

200 ml śmietanki 36%

2 łyżki mleka

jedno żółtko

Do środka;

czerwone porzeczki

Czekoladę wraz z mlekiem rozpuszczamy ,do rondelka wlewamy

  śmietankę,dodajemy żółtko i roztopioną czekoladę,wstawiamy na mały gaz ,cały czas mieszamy mus musi zacząć gęstnieć potrwa to jakieś 3 minuty pamiętajmy o mieszaniu,odstawiamy do przestygnięcia później wstawiamy do lodówki na ok 20 minut ,w tym czasie wyjmujemy nasze babeczki i w każdą nakładamy kilka kulek porzeczek ,zalewamy naszym musem i odstawiamy do lodówki.

Dziękuję firmie Dan Cake za możliwość przetestowania babeczek ,do słonych jeszcze powrócę .

1 komentarz: