Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 26 czerwca 2012

      Mocno czekoladowe ciasto z czereśniami

 

 

  125 gram miękkiego masła

3/4 szklanki cukru

4 jajka

1 1/4 szklanki mąki

łyżeczka proszku do pieczenia

4 łyżeczki kakao

dobra czekolada gorzka

1/2 szklanki mleka

czereśnie

cukier puder do posypania ciasta

Masło ucieramy z cukrem ,dodajemy jajka ,mąkę ,proszek, mleko,kakao,oraz rozpuszczoną czekoladę przekładamy do foremki ,a na wierzchu układamy wypestkowane czereśnie ,wkładamy do piekarnika pieczemy ok 40 minut,posypujemy cukrem pudrem.

 

 

 Ciasto naprawdę godne polecenia,wilgotne ,długo utrzymujące świeżość ,zamiast czereśni można użyć każdy inny owoc .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz