Łączna liczba wyświetleń

czwartek, 5 lipca 2012

      Pierogi z bułki 

 

 

Kilka bułek wodnych 

Farsz;

pieczarki

cebulka

Dodatkowo;

mleko

jajka

bułka tarta

Nie podaję ilości ponieważ wszystko zależy od tego ilę będziemy mieli bułek i farszu.

Pieczarki obieramy i kroimy, cebulkę również ,przesmażamy na patelni. Bułki dzielimy ma połowę i wyciągamy delikatnie środek ,końce bułki moczymy w mleku,w miejsce środka wkładamy farsz i zlepiamy bułki jak pierogi. Jajka rozmącamy z pieprzem i solą  obtaczamy w nich bułkę po czym obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy.

 

Naprawdę polecam farsz można zrobić wedle uznania,szybkie ,tanie i bardzo dobre danie.


3 komentarze:

  1. Pomysłowe ! A co to są bułki wodne ?

    OdpowiedzUsuń
  2. Duża bułka,nie dmuchana z przedziałkom na środku ,takie bułki które są w sklepach od lat u nas nazywane są bułki wodne.

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszę wypróbować,bułki już mam bo akurat kupiłam w Lidlu i będą się nadawały do nadziania pieczarkami,jeszcze pieczarki.Te kotlety wyglądają smacznie.

    OdpowiedzUsuń