Pierogi z bułki
Kilka bułek wodnych
Farsz;
pieczarki
cebulka
Dodatkowo;
mleko
jajka
bułka tarta
Nie podaję ilości ponieważ wszystko zależy od tego ilę będziemy mieli bułek i farszu.
Pieczarki obieramy i kroimy, cebulkę również ,przesmażamy na patelni. Bułki dzielimy ma połowę i wyciągamy delikatnie środek ,końce bułki moczymy w mleku,w miejsce środka wkładamy farsz i zlepiamy bułki jak pierogi. Jajka rozmącamy z pieprzem i solą obtaczamy w nich bułkę po czym obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy.
Naprawdę polecam farsz można zrobić wedle uznania,szybkie ,tanie i bardzo dobre danie.
Pomysłowe ! A co to są bułki wodne ?
OdpowiedzUsuńDuża bułka,nie dmuchana z przedziałkom na środku ,takie bułki które są w sklepach od lat u nas nazywane są bułki wodne.
OdpowiedzUsuńMuszę wypróbować,bułki już mam bo akurat kupiłam w Lidlu i będą się nadawały do nadziania pieczarkami,jeszcze pieczarki.Te kotlety wyglądają smacznie.
OdpowiedzUsuń