Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 14 maja 2012

Botwinka

 -pęczek botwinki

-włoszczyzna

-natka pietruszki

-kawałek mięska z kością dałam od schabu

-pół szklanki śmietanki 18%

-łyżka octu

-łyżka barszczu czerwonego Winiary

 

Do garnka nalewamy wodę i wstawiamy jak się zaczyna gotować wrzucamy mięsko,oraz obraną marchew,pietruszkę i seler ,gotujemy na malutkim ogniu ok godzinki pod koniec wkładamy porę i natkę pietruszki  ,po czym wrzucamy obraną,dobrze umytą i posiekaną botwinkę cały pęczek dodajemy łyżkę octu ,gotujemy jeszcze ok 20 minut na koniec doprawiamy i dodajemy śmietanę i łyżkę barszczu dla lepszego koloru ,podałam z jajkiem ,posypałam koprem ,a do tego  pieczone ziemniaki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz